GYÜMÖLCSÖS-TÚRÓS ŐZGERINC RECEPT


Hozzávalók:
A piskótához
4 db tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
2-3 ek baracklekvár
A töltelékhez:
4 dl tej
6 teáskanál zselatin
10 dkg vaj
10-15 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
25 dkg túró
apró kockákra vágott narancs

Elkészítése:
A négy tojásból piskótát sütünk, baracklekvárral megkenve piskótatekercset készítünk.
A tejet a zselatinnal felfőzzük, majd kissé lehűtjük.
Közben a vajat összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a túróval, majd a zselatint is hozzákeverjük.
Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, úgy, hogy egy kicsit lógjon ki az oldalakon.
A formát a vékonyra szeletelt piskótatekercsekkel alul és kétoldalt teljesen kibéleljük.
Beleöntjük a túrós masszát és a kockára vágott gyümölccsel bőven megszórjuk.
A gyümölcsdarabokat kicsit belenyomkodjuk a túrós keverékbe, hogy a szeletek majd szépen mutassanak.
Letakarjuk.
Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Utána kiborítjuk, felszeleteljük.

forrás:http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/turos-sutik/gyumolcsos-turos-ozgerinc/