Cukkinis sertésérmék




Hozzávalók:

60 dkg sertés szűz

10 dkg bacon szalonna

40 dkg cukkini

10 dkg gomba

kakukkfű

só, őrölt bors

1 dl tejszín


2 dkg keményítő

25 dkg színes csőtészta

5 dkg pulykasonka

5 dkg füstölt sajt

3 dkg vaj

1 dl tejszín

só, őrölt fehérbors



Bacon szalonnát áthevítjük. Rátesszük a karikára vágott póréhagymát és a cikkekre vágott gombát, a kis hasábokra vágott cukkinit. Ízesítjük fehér borssal, ételízesítővel. Ha kell kevés vizel felengedjük, kakukkfüvet, borsikafüvet adunk hozzá, s roppanós puhára pároljuk.

Olíva olajon a leszeletelt, sózott, borsozott, lisztbe mártott szűzérméket elősütjük. Nem szabad túlsütni, csak kérget kell, hogy kapjon. Amikor kész hozzátesszük a körethez, felengedjük tejszínnel. Összeforraljuk, s már kész is az ízletes ételünk.

Körete színes tészta lesz (fehér, piros, zöld). A kifőtt tésztát áthevítjük. Kevés tejszínt, sót, fehér borsot teszünk rá.

Tálaláskor a tésztát a tányér bal oldalára tesszük. Sajttal és sonkával megszórjuk. A cukkinis ragut mellétesszük.forrás:http://www.lacibacsi.hu