Csirkemáj rizottó

  •  Csirkemáj rizottó1

     




    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj
    25 dkg rizs
    10 dkg trappista sajt
    1 doboz zöldborsó
    1 fej vöröshagyma
    olaj, só, őrölt bors, delikát

    Elkészítés

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott csirkemájat. Jól átforgatjuk, meghintjük sóval, delikáttal és őrölt borssal, majd egy pici vízzel felengedjük, és fedő alatt megpároljuk.

    Egy másik edényben a rizst kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd felengedjük vízzel, és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. Amikor a rizs már majdnem kész hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldborsót.

    A megpárolt csirkemájat összeborítjuk a borsós rizzsel, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.

    Tálaláskor a tányérokra kis kúpokat halmozunk, melyek tetejét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.forrás:http://www.otletkonyha.hu