Csirkekuglóf




Csirkekuglóf


1 kg csirkemell, 10-15 dkg csirkemellsonka, 20-25 dkg sajt (fele füstölt, fele trappistával csináltam),1 csokor snidling, 20 dkg bacon,8 db tojás,1 db pritamin paprika, 8-10 szem aszalt szilva ( én ezt most nem tettem bele )


A kuglóf formát zsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük baconnal. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. Befűszerezett húsokat rakjunk le egy sorba körben a formába, tegyünk bele reszelt sajtot, üssünk bele 4 tojást, úgy mintha tükörtojást sütnénk. ( 4 szem szilvát ) sonkát és snidlinget ( ha nincs megteszi bele a sima hagyma is ),ismét hús, sonka, sajt ( itt rakunk rá újabb 4 szem szilvát ), Az utolsó sor sajt kell, h legyen, de bármivel variálhatóak az összetevők. A maradék 4 tojást verjük fel villával, öntsük nyakon vele a kuglófot, takarjuk be a kilógó szalonnákkal és 250 fokon 1 - 1 1/2 óra alatt süssük meg. Ha nincs valamelyik hozzávaló helyettesíthető vagy lehagyható. A sajt és a tojás a lényeg, az fogja össze nagyon laktató és finom
forrás:http://www.mindenegybenblog.hu/

Sz-Lövey Tímea receptje