Besztercei szilvás kacsamell




Hozzávalók:



2 db kacsamell

1 dl olaj

½ dl méz

30 dkg szilvabefőtt

10 dkg szilvalekvár 


1 cs. burgonyapüré

2 dl tej

5 dkg vaj

só, őrölt bors,

gyömbér, méz



A kacsamellet felszeleteljük, szójás, gyömbéres mézes pácban bepácoljuk. Kevés borsot teszünk rá, lesózzuk és forró zsiradékon félangolosra megsütjük. (A bepácolt húsokat csak közvetlen a sütés előtt sózzuk meg!)

Körete sült burgonya lesz. Burgonyapürét készítünk, teszünk bele ételízesítőt, kevés reszelt sajtot és tojást. Ezt a masszát betöltjük nyomózsákba, s a tálaló tálunkra megmintázzuk, s grillsütőbe megsütjük.

Sült narancsot készítünk: vastag narancsszeleteket vágunk és forró olívaolajon megsütjük.forrás:http://www.lacibacsi.hu/