Avagy hogyan készítsünk puha karamellát házilag?



Hozzávalók: (Egy 17 x 17 cm-es tálhoz, vagy kb. 30-35 kockához.) 

15 dkg vaj
20 dkg barnacukor
170 ml tejszín (35%, állati)
1 kis darab vaníliarúd
100 g fehér csokoládé
1 csipet só

Elkészítés:
A fehér csokoládé kivételével az összes hozzávalót egy dupla falú lábosba mérjük, majd kis lángon összemelegítjük. Ha teljesen homogén a masszánk, akkor a lábosra egy fedőt rakunk, a főzőlapot lecsavarjuk egészen picire, majd néha-néha átkeverve fél órát rotyogtatjuk a karamellát. Eztán a tűzről levéve picit kihűtjük azt, majd hozzákeverjük a fehér csokoládét, végezetül az egészet egy sütőpapírral bélelt négyzet alakú tálba öntjük, ahol egy éjszaka alatt a hűtőben a karamella szépen megszilárdul. Másnap reggel egy tiszta késsel felszeljük a karamellát és már fogyaszthatjuk is!


Tipp:
A karamellát márthatjuk csokiba is, én most így jártam el, ehhez kb. 100 g étcsokoládé lesz szükséges. A karamellát egyesével csomagolhatjuk selyempapírba is, vagy egyesével kínálhatjuk kis bonbon kapszlikban!forrás:http://ildikokki.blogspot.fi/