Tejfölös zöldbabfőzelék fokhagymásan

Tejfölös zöldbabfőzelék fokhagymásan

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb babérlevél
  • pirospaprika
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A zölbabot kevés olajon előpároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, és hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Tovább pároljuk kevés folyadék hozzáadásával. Ha már a paprika kiadta szép színét, felöntjük annyi vízzel, amennyire hígan szeretjük, puhára főzzük.

Ha megpuhult, a tejfölt kikeverjük a keményítővel, és hőkiegyenlítéses módszerrel behabarjuk. Újraforrástól számítva pár rottyanás után lehúzzuk a tűzről, és tálalhatjuk is.