Sütőtök krémleves


Hozzávalók (5 személyre):

1 kisebb sütőtök
2 húsleveskocka,vagy zöldségleves kocka
1 darab nagyobb krumpli
kevés őrölt bors
kevés só
fél kávéskanál reszelt szerecsendió
késhegynyi reszelt gyömbér
5 dkg vaj
2 dl főző tejszín
pirított tökmag.
Elkészítés:


A sütőtököt meghámozom, belsejét kiszedem, majd apróra darabolom és a szintén feldarabolt krumplival együtt fazékba téve vízzel felengedve felteszem főni. Ezután hozzáteszem a húsleves kockákat, majd pedig a hozzávalóknál említett fűszereket.
Amikor megpuhult a tök és a krumpli leszűröm a levest és turmixgépben pépesítem a tököt és krumplit, majd ráöntöm a leszűrt levét, hozzáadom a vajat és tejszínt és éppen csak felforralom. Fogyasztáskor pirított tökmagot, napraforgót, vagy kenyérkocát kínálok hozzá.forrás:http://www.konnyugyorsreceptek.hu