Spenótos harcsafilé vajas tésztában recept



Húst oly gyakran tekernek vajas tésztába, akkor miért ne lehetne halat is. Nemrégiben finom, fehér húsú harcsát töltöttem spenóttal együtt friss, leveles tésztába. Ünnepekre, karácsonykor kitűnő halas fogás.

Hozzávalók 2-3 főre: 


1 cs friss, leveles tészta
1 nagyobb afrikai harcsa filé (vagy sima harcsafilé)
50 dkg spenót, kis zsiradék
 só, bors, citromlé, fokhagyma, tojás a kenéshez






A tésztát vegyük ki a hűtőből 10 perccel a felhasználás előtt.
A spenótot mossuk meg, majd kis felhevített zsiradékra szedjük rá, és fedő alatt pároljuk félig puhára (10 perc kb.). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítsük.
A halat mossuk meg, szárogassuk le a vízcseppeket, majd sózzuk, citromlével öntözzük meg.
A tésztát tekerjük ki.
A spenótot egy szűrő segítségével alaposan csepegtessük le.
A tészta hosszanti részéről, a széléhez közelebb tegyünk egy sáv spenótot (fele mennyiség).
Erre helyezzük rá a halat, majd a maradék spenótot is.
A csomagolás segítségével tekerjük fel a tésztát.
A tekercset helyezzük rá egy kicsit zsírral kikent tepsire, a tetejét pedig kenjük át a felvert tojással.
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük arany barnára. forrás:http://www.ritakonyhaja.hu