Spenót pite recept



A töltelékhez:


4 gerezd fokhagyma
1 db hagyma - lila
9 db hagyma - újhagyma
50 dkg spenót (mirelit, vagy friss)
30 dkg tofu (natúr)
1 evőkanál petrezselyemzöld
1 evőkanál oregánó (morzsolt)
1 evőkanál szójaszósz


A tésztához:


12 db réteslap (fagyasztott)
5 ml kókuszzsír


A hagymát apróra vágom, a fokhagymát átpréselem és a zöldhagymát felkarikázom a zöld részével együtt, majd rádobom a néhány kanál vízen párolódó lila-hagymára és fokhagymára.

2
Pár perc múlva a hagymára ráfonnyasztom a friss spenót leveleket vagy a fagyasztott, kiolvasztott és levétől kinyomkodott spenótot.

3
A tofut közben kinyomtuk a felesleges víztől, és belemorzsoljuk a hagymás spenót keverékbe.

4
Néhány perc alatt átforrósítjuk, és hagyjuk, hogy a víz elpárolódjon, majd fűszerezzük a petrezselyem levéllel, oregánóval, csipet borssal, egy kanál szójaszósszal. Hagyjuk langyosra hűlni.

5
A rétes levelet a kikent tepsire ráteszem, megkenem kókusz olajjal, és betakarom a kovetkező réteggel. Megismétlem a folyamatot úgy, hogy hat darab lap fedje egymást,

6
majd szétterítem a réteslap tetején a spenótos tölteléket.

7
Betakarom a maradék 6 darab rétes lappal, ügyelve arra, hogy minden egyes lapot bekenjek kókuszolajjal.

8
Kb. negyven perc alatt szép aranysárgára sütöm, és tetszőleges nagyságú szeletekre vágom.
forrás:http://aprosef.hu/spenot_pite_recept