Pulyka pástétom recept



Hozzávalók egy nagy kalácsformára méretezve:


 75 dkg darált pulyka hús vegyesen (szárnya, melle, combja), 50 dkg pulyka máj, 2 tojás, 3 dl tejszín (én növényit használtam), 1 dl konyak, só, őrölt bors, 1 vöröshagyma finomra reszelve






A húsokat, és a májat tálas mixerben teljesen pépesre daráltam. Mindig csak keveset tettem a mixerbe, hogy tudja forgatni a húst.
Egy nagy tálba minden hozzávalót jól összekevertem, úgy, hogy egy nagyon selymes masszát kaptam.
A formát kibéleltem sütőpapírral, majd belekanalaztam a masszát. Teljesen tele lett.
A formát egy vízzel töltött tepsibe állítottam, majd 2 órán át gőzöltem 160-170 fokos sütőben.
Amikor elkészült, leöntöttem róla a keletkező folyadékot (vízszerű), és hagytam a formában kihűlni.





A pástétom egy éjszakán át volt hűtőben.
Másnak gyönyörűen lehetett szeletelni. Egy szelet sem törött el.
forrás:http://www.ritakonyhaja.hu