Őszi gyümölcsös saláta baconnel

 

Őszi gyümölcsös saláta baconnel

Hozzávalók:

1 fej saláta
15 dkg fehér és piros szőlő
2 körte
5 dkg dióbél
4 evőkanál napraforgómag
8 vékony szelet bacon

Az öntethez:

4 evőkanál olaj
2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál citromlé


 Elkészítés:

A salátát megtisztítjuk, leöblítjük, szárazra rázzuk, és falatnyi darabokra tépkedjük. A diót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, majd tányérra borítjuk, kihűtjük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, kettévágjuk, magjait kiszedjük. A körtét megmossuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékony szeletkékre vágjuk.

Az öntethez simára keverjük az olajat az ecettel, a citromlével, és sóval, borssal ízesítjük. A salátát összekeverjük a szőlővel és a körtével, és rálocsoljuk az öntetet.

A szalonnaszeleteket ropogósra pirítjuk a serpenyőben, a salátára szórjuk a dióval és a napraforgómaggal együtt. Azonnal tálaljuk. Kenyeret kínálhatunk hozzá.