Mézes puszedli csokoládéval


Mézes puszedli csokoládéval 

Hozzávalók: 20 darabhoz:

A tésztához:


20 dkg süteményliszt
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
1 púpozott teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
10 dkg méz
3 evőkanál barna nádcukor
4 evőkanál víz
1 db tojás
3 dkg puha vaj
csipet só


A töltelékhez:


5 dkg nyers marcipánmassza nagylyukú reszelőn lereszelve
7 dkg aszalt szilva egészen apróra kockázva
3 dkg kandírozott gyömbér felaprítva
2 teáskanál szilvapálinka
A tetejére:
10 dkg csokoládé
2 dkg vaj
cukorgyöngy (el is maradhat) 


Elkészítés:

A töltelékhez a felkockázott aszalt szilvát meglocsoltam a pálinkával, nagyjából 10 percig állni hagytam.

Közben a mézet a cukorral és a vízzel felforraltam, majd lehűtöttem. Míg a mézes keverékem hűlt, a töltelék minden összetevőjét kis tálba kanalaztam, és alaposan elkevertem. Keverőtálba öntöttem a kihűlt cukros mézet, és az egész tojással kézi mixer segítségével felvertem, majd hozzáadtam a puha vajat, majd a fűszereket és kanalanként az előzetesen szódabikarbónával elkevert lisztet. A piskótához hasonló állagú tésztát kaptam.

A sütőt 170 fokra előmelegítettem. A tepsire rakosgattam az egymásba illesztett muffinpapírokat, és mindegyikbe 1 teáskanálnyi tésztát kanalaztam, majd 1/2 teáskanál töltelék következett, végül újabb 1 teáskanál tészta. A puszedliket 15 perc alatt megsütöttem. Mivel minden sütő másként működik, érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e. Kiszárítani nem szabad, mert elveszíti puhaságát. A süteményeket rácson hagytam hűlni.

A mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztottam, hozzákevertem a vajat. Minden süteményre kanalaztam belőle, a tetejükre egy-egy cukorgyöngyöt biggyesztettem.forrás:http://www.mindmegette.hu/mezes-puszedli-csokoladeval.recept