Kolbászos zöldségleves


Hozzávalók: 

3 evőkanál olaj
1 db közepes fej vöröshagyma
1 csomag újhagyma zöld szára
2 db nagyobb sárgarépa
1 db fehérrépa
5 dkg zeller
4 db közepes burgonya
15 dkg száraz tészta (pld. tarhonya)
1 db kisebb karalábé
15 dkg füstölt kolbász
1 szál virsli
Só, pirospaprika, őrölt kömény, babérlevél, füstölthúslé (1 db füstölthúslé kocka ételízesítőből is készíthető)).
 
 
Elkészítés:
Az olajon megfuttatjuk a kockázott hagymákat. Rátesszük a kockára vágott sárga és fehérrépát, a zellert, pár karika kolbászt, sózzuk, fűszerezzük, pirítjuk pár percig. Hozzáadjuk a tarhonyát, elkeverjük 1 percig, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával, és felöntjük a füstölt húslével. Hozzáadjuk a kockázott burgonyát, és főzzük csendes lángon kb.10 percig. Ekkor tesszük bele a kockázott karalábét, a maradék kolbászkarikákat. További 5 perc főzés után a karikázott virslit is bele tesszük, és készre főzzük. Ne főzzük szét a zöldségeket.
 
 
Tejföllel, kenyérrel tálalva laktató egytálétel. A mennyiségek irányadóak, ahány ház, annyi szokás.forrás:  http://lakoma.gportal.hu