Kéksajtos, brokkolis burgonyafőzelék recept



Azt azért tudnotok kell, hogy a kéksajtot önmagéban szeretem, belekeverni valamibe nem. Mégis hallgattam a ’nyomásra’, és így készült ez a különleges, de nagyon finom ízű főzelék brokkolival megszínezve.







.





Hozzávalók 6 főre:
1500 g burgonya
1-2 kisebb babérlevél
víz

800 g brokkoli (1 fej)
200 g házi tejföl
110 g kékpenészes sajt (lágyabb, kevésbé romás fajta)
1 csapott ek kukoricakeményítő

A burgonyát meghámozzuk, egyforma kockákra vágjuk.
A brokkolit rózsáira szedjük, a torzsa lágyabb részeit meghámozzuk, kockára vágjuk.
A burgonyát feltesszük vízben főni. Annyi vizet öntsünk rá, mi 2-3 ujjnyival magasabban ellepi a burgonyát.
Sózzuk, beletesszük a babérlevelet.
Amikor félig puha, hozzáadjuk a brokkolit, és készre főzzük.
A brokkoli szinte szétfő, és zöld színűre színezi az ételt.
A sajtot összeturmixoljuk a tejföllel, és a keményítővel, hogy ne maradjanak benne csomók.
A főzelék levéből adunk ehhez a szószhoz egy merőkanálnyit, összekeverjük, majd így sűrítjük be a főzeléket.
Ha nem lenne elég sűrű (én nem szeretem nagyon sűrűn), akkor vagy önmagával sűríthetjük (2 merőkanálnyit leturmixolunk, majd visszaöntünk), vagy egy kis kikevert keményítőt adunk még hozzá. forrás:http://www.ritakonyhaja.hu/