Karácsonyi nedű, avagy mézes-aszalt szilvás fűszeres pálinkaAhhoz, hogy a fűszerek és az aszalt szilva átadják az ízüket a pálinkának, kell legalább 3 hét. Éppen ezért itt az ideje, hogy elkészítsd, ha ezzel szeretnéd megkínálni a vendégeidet karácsonykor. Nálunk igen nagy népszerűségnek örvend, úgyhogy lehet, hogy idén ajándékba is fogunk adni belőle.
Karácsonyi nedű

Azt javaslom, hogy egész fűszereket használj, és ne őröltet, mert attól zavaros lesz az elkészült nedű.

Hozzávalók: 


1 liter pálinka
10 dkg akácméz
2 db egész csillagánizs
3 db egész szárított zöld kardamom
1 db fahéj rúd
20 db egész szegfűszeg
1 db egész selim bors (elhagyható)
4 db aszalt szilva

A karácsonyi nedű elkészítése nagyon egyszerű. Keress egy akkora üveget, amelyben elfér legalább 11-12 dl folyadék, és az üveg szája ne legyen túl szűk, hogy a fűszereket könnyedén bele tudd tenni.

Először a mézet öntsd az üveg aljára. Ezután mehetnek bele a fűszerek, a sorrend nem fontos. Ha kicsit szűk lenne az üveg szája, akkor el is törheted a nagyobb fűszereket. Az aszalt szilvákat kockázd fel minél apróbbra, hiszen a pálinkában alaposan meg fognak dagadni.

Most már csak annyi a dolgod, hogy jól rázd össze az egészet. Ezt az összerázást az érés során többször hajtsd végre. Tedd hűvös helyre, és várd, hogy az ízek összeérjenek. Ne lepődj meg, a méz és a fűszerek miatt a színe csodálatos aranybarna lesz. forrás:http://www.gasztrozseni.hu/karacsonyi-nedu-avagy-mezes-aszalt-szilvas-fuszeres-palinka/#more-6340

Kellemes kortyolgatást kívánok!