Káposztás paszuly* 2 adag /káposztás bab/

 

Összetevők:  
                       
szárazbab 20 g     
savanyú káposzta 200 g     
fokhagyma 2 cikk (gerezd)
étolaj 10  g, csontlé 600 g   
liszt 5 g, paprika, só
              
Az éjszakára beáztatott száraz babot sós vízben vagy csontlében megfőzzük, hozzátesszük a savanyú káposztát (óhaj szerint kiáztatva) és tovább főzzük. Végül a lisztet olajon aranysárgára pirítjuk állandóan kavargatva, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát kis ideig tovább pirítjuk, vigyázva hogy le ne égjen, megszórjuk paprikával, megkavarjuk, hideg lével felengedjük, felfőzzük és hozzáadjuk a káposztás paszulyhoz, összefőzzük.
Nem jellemző, de tavasszal friss káposztával, zöldséggel és zöldbabbal is készíthetjük, különösen finom.
Ha az étel nem bőjtös alkalomra készül, illetve ha fogyasztója nem fogyókúrázik füstölt csülköt főzhetünk bele, tejfellel tálaljuk. Ízletes, de így már nem eredeti. 
 
összesen: fehérje 8 g, zsíradék  10 g, szénhidrát 26 g, kal ‒ 228                                
1 adagban: fehérje 4 g, zsíradék 5 g, szénhidrát 13 g, kal ‒ 114                                  
100 g zöldbabbal összesen: fehérje 7 g, zsíradék 10 g, szénhidrát 20 g, kal ‒ 198
1 adagban: fehérje 3 g, zsíradék 5 g, szénhidrát 10 g, kal ‒ 99                                    
Read more: http://cukorbeteg.hupont.hu/2/etelreceptek-cukorbetegek-reszere#ixzz3IxsTrVnQ