Görög saláta recept (Horiatiki)



A salátához:


2 db paradicsom
1 fej hagyma - lila
100 g kígyóuborka
10 szem olívabogyó (fekete, magozott)
10 szem olívabogyó (zöld, magozott)
150 g sajt - feta


Az öntethez:


4 evőkanál olívaolaj - extra szűz
1 teáskanál citromlé
1 púpozott teáskanál oregánó


Elkészítés: 



A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak.

2
A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb. 5*5 mm-es kockákra vágjuk.

3
Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben.

4
A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.Forrás:http://aprosef.hu/gorog_salata