Fűszeres göngyölt pulykacomb fehérbormártással

Fűszeres göngyölt pulykacomb fehérbormártással

Hozzávalók: 


1 kg pulykacomb kifilézve
2 ág rozmaring
4 ág kakukkfű
4 szál újhagyma
1 csilipaprika
3 evőkanál olívaolaj
2 fej hagyma
3 dl száraz fehérbor
1/2 teáskanál koriandermag
3 dl tejszín
1 evőkanál  kukoricakeményítő
1 szép nagy fej brokkoli
80 dkg burgonya
5 dkg vaj

bors
Elkészítés:

A pulykacombokat kifilézzük (vagy így kérjük a hentesnél). A rozmaring ágat és a kakukkfüvet szárától megfosztjuk, a leveleket durvára összevágjuk az újhagymával és a csilipaprikával együtt. A húst sózzuk, borsozzuk, a felaprított fűszerekkel megszórjuk, és szorosan feltekerjük, frissen tartó fóliával kétszer-háromszor áttekerjük. Zöldség- vagy húslevesbe tesszük, és 1 órát gyöngyözve főzzük.

Közben megfőzzük a meghámozott, apró kockára vágott burgonyát, illtve a rózsáira szedett brokkolit is. A főtt burgonyát leszűrjük, és krumplinyomóval vagy habverővel eldolgozzuk, 1 dl tejszínnel, sóval, fehér-borssal, szerecsendióval ízesítjük.

Elkészítjük a fehérbormártást. 3 evőkanál olívaolajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, beleszórjuk a koriandermagot, majd felöntjük a fehérborral, és szépen beforraljuk a felére. Majd beleöntjük a 2 dl tejszínt, ezzel is felforraljuk, leszűrjük, és a hideg vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük.

A húst kiemeljük a léből, kicsomagoljuk, kiolajozott tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben, 5 percenként forgatva, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

A megsült húst szeleteljük, a burgonyapürével, a brokkolival tálaljuk, a bormártással meglocsoljuk. forrás:
http://www.mindmegette.hu/