Fehérboros tűzdelt pulykasült

Fehérboros tűzdelt pulykasült

Hozzávalók: 


1 pulyka felső-comb (kb. 1,5 kg)
5 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
olaj

 1 evőkanál összetört koriandermag 
 1 evőkanál őrölt rozmaring
 1 evőkanál szárított zsálya 
 1 evőkanál szárított tárkony
 1 evőkanál szárított kakukkfű1 teáskanál őrölt bors 1 evőkanál só
 2 dl száraz fehérbor 


Elkészítés:


 A megmosott húst leszárítjuk, hegyes késsel sűrűn zsebeket vágunk bele, darabolt szalonnával és fokhagymával megtűzdeljük. Egy kis tálban összekeverjük a fűszereket, a húst bedörzsöljük vele. Egy dobozban - olajjal meglocsolva - egy éjszakát a hűtőben pácoljuk.

Másnap sütőedénybe helyezzük a combot, a darabolt vöröshagymát köré helyezzük, a bort aláöntjük, és fóliával lefedve előmelegített 190 fokos sütőben pároljuk kb. 2 órát.

Ha puha a hús, a fóliát eltávolítjuk, a sütőt grillfokozatra kapcsoljuk, és a combot pirosra pirítjuk. Pirítás közben saját szaftjával kb.5 percenként meglocsolgatjuk.

A combot kiemeljük, fóliával letakarjuk, tálalás előtt kb. 10 percig pihentetjük.

Esetemben vajban párolt vegyes zöldség volt a körete, de választhatunk ízlés szerint mást is.forrás:http://www.mindmegette.hu