Epres-túrós


 

Hozzávalók (10 személyre):

20 dkg háztartási keksz
12 dkg Rama
0,5 dl tej
50 dkg sovány túró
5 evőkanál porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2 dl növényi habtejszín
15 dkg eper 


Elkészítés:


A kekszet ledarálom, az olvasztott Ramával és a tejjel összedolgozom, majd egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára egyenletesen lerakom. Előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt átsütöm, majd hagyom kihűlni. A túrót simára keverem, hozzáadom az 5 evőkanál porcukort, a vaníliás cukrot és a felvert tejszínhabot. A túró felét rákenem a kekszes alapra, majd erre rakom a feldarabolt epret és végül a túró másik felét is rákenem az epres töltelékre. Ezután hűtőbe rakom, tálaláskor felszeletelt eperrel díszítem.forrás:http://www.konnyugyorsreceptek.hu