Diós tofu sült, tönkölymetélttel, padlizsánkrémmel


480 g tofu
120 g dió
320 g tönkölytészta
olaj
rozmaring

2 gerezd fokhagyma
2-3 szem vöröshagyma
120 g padlizsánhús
A tofut szeleteljük, sózzuk, tört dióba forgatjuk és kevés olajban pirosra sütjük. A tönkölytésztát sózott vízben kifőzzük, leszűrjük, majd kevés olajjal bekeverjük, és rozmaringgal fűszerezzük. A padlizsánhúst, olajjal, finomra vágott vöröshagymával, fokhagymával összeturmixoljuk, sóval ízesítjük. A diós tofut a rozmaringos tésztával és a padlizsánkrémmel tálaljuk.
Megjegyzés: a dió a savasabb magok közé tartozik, használhatunk helyette szeletet mandulát is, ha szeretnénk, de azért pár szem diótól sem fogunk elsavasodni.http://www.lugositoetelek.com/foetelek