Diós almasaláta




Hozzávalók
12 diógerezd
2 gyöngyhagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál fehérborecet
3 szál zellerlevél
1 citrom
2 alma (savanykás)
2 alma (starking)
őrölt bors
Elkészítés: 
A diót durvára, a hagymát 2 cm-es szárral együtt vékony karikákra vágjuk. Az olajat, az ecetet és a hagymát összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A zellerleveleket letépkedjük a szárról, és a szárat vékonyan felkarikázzuk. Az almák magházát kivágjuk, majd az almákat karikákra vágjuk, és a citrom levével meglocsoljuk. A kétféle almát váltogatva tányérokra rendezzük, a zellerszárral és a dióval megszórjuk, végül a mártást ráöntjük.

Forrás:http://www.fogyi-receptek.extra.hu/salatak/