Diétás, lisztmentes lencsefőzelék min. 4 személyre




500 gramm lencse

1 liter húsleves alaplé – vagy tartósítószer mentes zöldfűszer keveréket tegyél a vízbe

só, bors, pici fűszerpaprika

1kk. csombor, 4 babérlevél

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

Füstölt kolbász vagy füstölt szalonna az íze miatt

1 evőkanál 10%-os ecet

1 teáskanál mustár

Olaj

 


Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd meg picit az olajon, add hozzá az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát, és a legvégén keverd hozzá a fűszerpaprikát – én füstöltet használtam, majd keverd el, és már mehet is bele az átmosott lencse, hogy meg ne égjen a paprika. Öntsd fel a húsleves alap lével és adj hozzá még annyi vizet, hogy duplája legyen, mint amennyi lencse van a fazékban. Tedd bele a babérlevelet, és a fűszereket és a füstölt húst. Mikor már puha a lencse- ha szükséges, akkor menet közben öntsd még fel vízzel- add hozzá a mustárt és az ecetet, és vegyél ki belőle két merőkanálnyit, amit botmixerrel turmixolj össze. A pépesre turmixolt lencsét öntsd vissza, keverd el, és takarékon még főzd pár percig.

Feltétnek készíthetsz csirkepörköltet, vagy elfogyaszthatod hozzá a benne főtt füstölt kolbászt. Nagyon finom pirított hagymával, sült virslivel, de ha szeretnél az egészséges, zöldséges vonalon maradni, akkor serpenyőn pirított cukkini csíkokkal is isteni finom.forrás:http://erezdmagadjol.hu/2014/05/lisztmentes-lencsefozelek-recept/