Cukkinifőzelék lisztmentesen recept

Cukkinifőzelék lisztmentesen

hozzávalók / 4 adag
 

3 ek vaj
1 közepes db vöröshagyma
1 dl fehérbor
2 dl tej
2 dl habtejszín
2 dl zöldség alaplé
1 szál kapor
3 közepes db cukkini
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
1 teáskanál cukor
3 ek fehérborecet


elkészítés


A vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd felöntjük a borral és két evőkanál sűrűségűre visszaforraljuk.
Hozzáadjuk az alaplevet, és az egyharmadára visszaforraljuk.
Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tejet, valamint a tejszínt, és alacsony lángon visszatesszük a tűzre. Fontos, hogy ne forraljuk, csak melegítsük, így sűrítsük 30 percig.
Közben a cukkiniket megmossuk és legyaluljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, majd jól elkeverjük. 10 percig félretesszük.
A besűrített mártást botmixerrel összeturmixoljuk és átszűrjük, majd visszatesszük melegedni. Hozzáadjuk a kinyomkodott tököt, és 2-3 percig a forró mártásban hagyjuk állni, majd azonnal, friss kaporral megszórva tálaljuk.forrás:http://www.nosalty.hu/recept/cukkinifozelek-lisztmentesen