Csirkeleves




Hozzávalók:

vékony csíkokra vágott csirkemell (4 személyre elég egy maroknyi)

1 nagyobb szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 kis hagyma

1 paprika

2 csirkeleves kocka

só, bors, petrezselyem

1 tojás

liszt



A sárgarépát és a fehérrépát gyufaszálnyi csíkokra vágom, majd egy kevés olajban megpirítom. Kiszedem a lábasból, és fehéredésig átforgatom rajta a húst. Visszateszem a zöldséget, felöntöm másfél liter vízzel, adok hozzá 2 húsleves kockát, a hagymát egészben és a paprikát. Ízesítem egy kis Vegetával vagy sóval, meg őrölt borssal. Lefedve megfőzöm, míg a hús megpuhul. Ez nagyon gyorsan történik. 10-15 perc.

Közben 1 tojásból, lisztből sóval és apróra vágott petrezselyemmel lágy galuskatésztát készítek. Nem kell sokáig kevergetni, mert úgy egy kicsit gumiszerű lesz az állaga. (Ez érvényes a galuskára is. Nem kell nagyon kidolgozni.) Belefőzöm a levesbe, és petrezselymet szórok a levesbe is.

Megjegyzés: én a piacon a kedvenc árusomnál veszem a csirkemellet, egyszerre nagyobb mennyiséget. Ilyenkor kicsontozom, és a filék egy részét lefagyasztom. Ilyenkor a csontokat vegetás vízben megfőzöm és húsleveskocka és víz .forrás:Aliz konyhája