Bográcsos szürkemarhapörkölt

Bográcsos szürkemarhapörkölt


Hozzávalók

2 kg szürke-marhahús
4 fej vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna
olaj
őrölt csemege paprika
só, bors, delikát
2 tk. erős Pista
2 zöldpaprika
2 paradicsom
1 üveg lecsó
3 kg burgonya

Elkészítés

A bográcsban olajat hevítünk, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követően hozzáadjuk a darabolt szürkemarhahúst, és felengedjük vízzel. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Hozzáadjuk az erős Pistát, a zöldpaprikát, és a paradicsomot, majd amikor felfőtt beletesszük a lecsót is, és a húst puhára főzzük.

Amikor elkészült, sós-burgonyával tálaljuk.forrás:http://www.otletkonyha.hu