Barnarizs leves




10 dkg barna-rizs
10 dkg sárgarépa
1 db uborka
1 db póréhagyma
1 db paradicsompaprika
2 db savanyú alma
2 e.k. olaj
1.25 l víz
1 m.k. őrölt gyömbér
4 e.k. Tamari szójaszósz (cukormentes szójaszósz)
2 e.k. petrezselyem
Főzzük meg a barna-rizst, a sárgarépát pedig hosszanti irányba vágjuk fel, majd daraboljuk össze. Az uborkát meghámozzuk, karikázzuk fel. A póréhagymát vágjuk fel 12 cm vastag szeletekre.
Az almát pedig negyedeljük és a negyed részeket is hosszában félbevágjuk. Az olajat hevítsük fel és adjuk hozzá a hagymát, sárgarépát majd kis lángon enyhén pirítsuk meg. Adjuk hozzá a maradék zöldséget az almát és további 2-3 percig pirítsuk. A félig főtt barna-rizshez hozzáadjuk a zöldségeket, így egyszerre tud megpuhulni az összes hozzávaló.
Fűszerként adjunk hozzá szójaszószt (ízlés szerint, vagy akár ezt az összetevőt ki is hagyhatjuk) és gyömbért vagy köménymagot. Tálaláskor tehetünk a tetejére apróra vágott petrezselyem zöldet.http://www.lugositoetelek.com/levesek