Bakonyi vagdalt

Bakonyi vagdalt


60 dkg darált sertéshús,

2 zsemle,

tej az áztatáshoz,

2 tojás,

1 kis fej vöröshagyma,

1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér,

1 kiskanálnyi ételízesítő,

2 evőkanál olaj,

só, törött bors

A körethez:

60 dkg burgonya,

2 evőkanál tejföl,

1 tojássárgája,

kevés reszelt szerecsendió,

1 kis fej vöröshagyma,

olaj, só

A darált sertéshúst összegyúrjuk a tejben megáztatott, kinyomott és összemorzsolt zsemlével, a nyers tojással, kevés reszelt vöröshagymával, sóval és törött borssal. Belereszelünk 1-1 szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és hozzáadunk egy kiskanálnyi ételízesítőt. Cipóba formázva tűzálló tálra fektetjük.

Tetejét leöntjük forró olajjal, és sütőben 30-35 percig közepes tűznél sütjük.

Sós vízben puhára főzzük a meghámozott burgonyát. Levétől leszűrve áttörjük, simára keverjük 2 evőkanál tejföllel, 1 tojássárgájával, kevés reszelt szerecsendióval és egy kiskanálnyi, kevés olajon megpirított, reszelt vöröshagymával.

A megsült húscipót ezzel a pürével bevonjuk, villával kissé kicifrázzuk, kevés forró vajjal vagy olajjal megöntözzük. Addig sütjük, amíg a teteje ropogóssá nem válik. forrás:anna.hu