ASZALT SZILVÁS KENYÉR



Hozzávalók:



8 dkg magozott aszalt szilva,
5 dkg darált dió,
45 dkg tönkölybúza-liszt,

2 dkg élesztő,
2 evőkanál méz,
1 kiskanál



2-2,5 dl víz.


Az
aszalt szilvát apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük. 15-20 perc alatt szépen megdagasztjuk, azután letakar­va a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt hosszúkás formába fektetjük.
A tetejét vízzel megkenjük és előmelegített sütőben 180 °C-on 40-45 perc uhut megsütjük. A formából kiborítva hagyjuk hűlni. Sütés előtt durvára vagdalt dióval is megszórhatjuk. Az aszalt szilvás kenyér kenyérsütő gépben is megsüthető.


forrás:http://életmód-egészség.hu/aszalt-szilvas-kenyer/