Almás malacsült recept


Almás malacsült
Hozzávalók:


70 dkg sertéshús (bőrös malackaraj)
3 kávéskanál fokhagymakrém
150 ml szójaszósz
6 ek almaecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
rozmaring ízlés szerint (szárított)
5 db alma
1 ek napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)

elkészítés

A malachúst jól megmossuk és a bőrét beszabdaljuk.
Megcsináljuk a pácot. A fokhagymakrémet, szójaszószt, almaecetet, sót, borsot összekeverjük egy nagy tálban.
Majd ebbe a páclébe beletesszük a malachúst, átforgatjuk benne, hogy mindegyik be legyen kenődve, majd fóliával letakarjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap egy tepsit olajjal kikenünk, majd a húsokat szép sorjában beletesszük. Megszórjuk szárított rozmaringal és fóliával lefedjük. 50 percet pároljuk, puhítjuk.
Közben az almákat jól megmossuk, kiszedjük a magját és szeletekre vágjuk.
Ha letelt az 50 perc, akkor kiszedjük a tepsit, leszedjük a fóliát és rárakosgatjuk az almaszeleteket. Kb. 15 percig visszahelyezzük még a sütőbe, hogy jól megpiruljon. Jó étvágyat!forrás:http://www.nosalty.hu/