Zöldséges-mustáros nyúl

Zöldséges-mustáros nyúl


Hozzávalók 


1 egész nyúl
liszt
4-5 evőkanál olaj
2 nagy póréhagyma
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
4 nagyobbacska sárgarépa, felkarikázva
1 szál szárzeller, szeletelve
bors, só
1 nagy köteg friss petrezselyem, apróra vágva
kakukkfű
rozmaring
1 szegfűszeg
2 evőkanál zsálya
2 evőkanál koriander mag
2,5 dl száraz fehérbor (Szabó Gyula bácsi hegyaljai Furmintja)
5 dl alaplé
1-2 evőkanál Dijoni mustár

Elkészítés

A nyúldarabokat szárazra törölve sózni és borsozni kell, ezután lisztbe forgatni. Az olaj felét melegítsük meg egy serpenyőben (érdemes olyat használni, amit később a sütőbe is be tudunk tenni) és a húsdarabokat alaposan át kell pirítani.

A nyúlhúst papírtörlőre kiszedve félretesszük. A maradék olajat is beleöntjük a serpenyőbe és mehet rá a hosszában kettészelt, majd félkarikákra vágott póréhagyma, a fokhagyma és a koriander. Kevergetés közben pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a répát és a zellerszárat is. Ezután következik a zsálya, majd az egészet jó alaposan összeforgatjuk.

A lángot nagyobbra véve hozzá lehet önteni a bort.

Végül a nyúldarabok és a többi fűszer is belekerül, mindezt az alaplével fel kell önteni.

Letakarva, 170ºC-ra előmelegített sütőben kell megsütni.

Nem szabad túlsütni, hogy a zamat benne maradjon.

Ha a hús puha, a tűzhelyen még rá lehet forralni egyet (főként, ha túl sok a lé), majd belekeverni a mustárt. Petrezselyemmel meghintjük és tálalható.forrás:http://www.otletkonyha.hu/receptek/husok/vadas-es-egyeb/zoldseges-mustaros-nyul/153/124/3961/