Újévi káposztaleves recept

Újévi káposztaleves


Hozzávalók: 


1000 g savanyú káposzta
400 g füstölt hús (füstölt tarja)
200 g kolbász
30 g szárított gomba
100 g aszalt szilva
1 darab vöröshagyma (apróra vágva)
1 csipet só
tejföl (ízlés szerint)


Elkészítése:

A szárított gombát leforrázzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. A káposztáról leöntjük a savanyú levét (ha túl savanyú lenne a káposzta, átmossuk hideg vízben).

Egy nagyobb lábasban kevés olajon előpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát a karikára vágott kolbásszal együtt. Hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt húst, az aszalt szilvát, és a gombát (a levével együtt).

Pár percet pároljuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, megsózzuk és kb. 40-50 percet főzzük. Tálalás előtt adhatunk hozzá tejfölt, és ha kell, még ízesítsük meg sóval.forrás:http://receptneked.hu/levesek/ujevi-kaposztaleves/