Töltött paprika, tejszínes, fehérboros mártásban recept


Töltött paprika, tejszínes, fehérboros mártásban

Hozzávalók 3 főre:

6 db közepes méretű TV paprika
A töltelékhez:
500 g darált pulykacomb
3 szardellafilé pépesítve
1-2 gerezd fokhagyma reszelve

tört bors
½ citrom reszelt héja


A mártáshoz:

 
2 ek olaj (olíva)
2 szem borókabogyó
200 ml száraz fehérbor (Irsai Olivér)
100 ml víz

½ mk szárított oregánó
100 ml tejszín
aprított snidling


A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, vigyázva arra, hogy a húsa ne repedjen meg.
A töltelék hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a paprikákat.
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, beledobjuk a boróka bogyókat, és átpirítjuk benne a töltött paprikákat.
Amikor egy kicsit megpirultak, felöntjük borral, vízzel.
Sózzuk, oregánóval fűszerezzük, és lefedve 40 percig pároljuk közepes hőfokon (villanytűzhely 3-as fokozat).
A mártás be fog sűrűsödni, amit a végén a tejszínnel dúsítunk.
Ekkor már nem forraljuk, hanem félrehúzzuk, és lefedve hagyjuk, hogy besűrűsödjön.

forrás:http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/husos-etelek/3999-toltott-paprika-tejszines-feherboros-martasban-recept.html