Tepsis karfiol

Tepsis karfiol

Hozzávalók: 


kb. 80 dkg karfiol (tisztán mérve)
2 tojás
2 dl tejföl
2 dl tej
10 dkg reszelt füstölt sajt
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1 csokor zöldhagyma szárával együtt
1 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött fehérbor
késhegynyi őrölt borókabogyó 


Elkészítés:

A karfiolt gondosan megtisztítom és kis rózsáira szedem.

A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Ezután belekeverem a pirospaprikát és az összes fűszert, a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot. Hagyom langyosra hűlni, végül simára keverem a nyers tojásokkal.

A nyers karfiolrózsákat lapos tűzálló tálba vagy tepsibe terítem, és a sajtos-tojásos keveréket úgy öntöm rá, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt.

Az edényt beborítom alufóliával, a karfiolt előmelegített forró sütőben 30 percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra sütöm.

forrás: A receptet és a fotót Mamuska küldte Köszönjük!