Tepsis burgonya




Hozzávalók


1 kg burgonya
só, bors
törtpaprika, delikát
reszelt sajt
tej, tejföl - opcionális

Elkészítés

A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük.

Mikor már elég jól megfőtt, leöntjük a levét, és sütőpapíros, margarinnal kikent tepsibe öntjük.

Kevés olajjal megkenjük, sóval, borssal fűszerezzük. Ízlés szerint tehetünk rá törtpaprikát és delikátot is. Aki szereti a tejet és a tejfölt, megkenheti vele a burgonyákat. Ráreszeljük a sajtot.

Betesszük sütni, amíg a sajt meg nem olvad és kicsit meg nem pirul. Mivel a burgonya már előre meg volt főve, nem lesz probléma azzal, hogy mikor van kész, lényegében csak a sajtot kell figyelni.forrás:http://www.otletkonyha.hu/receptek/eloetelek-koretek-es-reggelik/burgonyas-etelek/tepsis-burgonya/166/126/155/