Sütőtökös rizottó császárszalonnával

Sütőtökös rizottó császárszalonnával

Hozzávalók: 


20 dkg rizottó rizs
40 dkg nyers sütőtökhús
1 fej hagyma
15 dkg császárszalonna
0,5 dl alma- vagy körtepálinka, esetleg 1 dl száraz fehérbor
1 evőkanál cukor
7 dl húsleves (kockából is jó)
2 evőkanál olívaolaj
reszelt sajt a tálaláshoz 


Elkészítés: 



A sütőtököt megpucoljuk, kisebb darabokra felvágjuk. A hagymát is megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a szintén feldarabolt császárszalonnát, kissé lepirítjuk. Ekkor mehet a fazékba a tök, átforgatjuk, meghintjük 1 evőkanál cukorral, lepirítjuk. Megkínáljuk az alkohollal, magas lángon pirítjuk, végül lejjebb vesszük a lángot, és hozzákeverjük az átmosott, lecsepegtetett rizst. Összeforgatjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a forró húslevest. Csak akkor adjuk hozzá a következő kanál folyadékot, mikor az előzőt teljesen beszívta, közben kevergetjük.

Ha teljesen megpuhult minden, reszelt sajttal megszórva, forrón tálaljuk.

forrás: A receptet és a fotót Mandulakonyha küldte. Köszönjük!