Scsí leves

 



Hozzávalók:


40 dkg marhahús,
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 fej vöröshagyma,
1 karika zeller,
25 dkg savanyú káposzta,
2 evőkanál paradicsompüré
, 2 szem burgonya,
olaj,
só,
bors



Elkészítése:

A húst felkockázzuk, hideg vízben feltesszük főni. Ha forr, lehabozzuk. Amikor a hús már félig puha, beletesszük a kisebb darabokra vágott leveszöldségeket, sóval, borssal, csomóba kötött petrezselyemzölddel ízesítve félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát. Közben a finomra gyalult édes káposztát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a savanyú káposztát, és paradicsompürével ízesítjük. Rövid párolás után a paradicsomos káposztát a leveshez adjuk, és jól kiforraljuk. forrás:http://www.receptlap.hu/recept/scsi_leves_12616