Sajtos zöldborsós karfiol recept

Sajtos zöldborsós karfiol


Hozzávalók:
1 szép fej karfiol
3 maréknyi zöldborsó
4 tojás
15 dkg reszelt lm pannónia sajt (aki nem laktóz érzékeny, használjon füstölt sajtot!)
só, bors
vaj a jénai kikenéséhez + 4-5 vékony szeletke


Elkészítése:

A karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm.

Ugyan így megfőzöm a zöldborsót is.

Egy jénait kikenek vajjal, elosztom benne a karfiolt, rászórom a zöldborsót, sózom, megszórom frissen őrölt fehér borssal, rádarabolom a vajszeleteket, ráütöm a tojásokat (mintha tükörtojást készítenék), megszórom a reszelt sajttal és 200 fokon addig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.forrás: http://receptneked.hu/egytaletelek/sajtos-zoldborsos-karfiol/