Sajtos - burgonyás golyók


Hozzávalók : 

2 db nagy, főtt, áttört burgonya
5 dkg liszt,
4 dkg vaj vagy margarin,
7 dkg reszelt sajt, 
1 tojás, 
1 gerezd fokhagyma,
 őrölt bors, só ,
 zsemlemorzsa

Elkészítése:

 A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban kisütöm.
Aki szereti tehet a zsemlemorzsába egy kis szezámmagot, feldobja a látványt és az ízét is! Szinte ugyanolyan mint a krokett. Én legközelebb megbolondítom egy kis kockára vágott füstölt sonkával.
Ebből az adagból a képen látható mennyiség lesz. forrás:http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=28311633