Rántott karfiol sajtmártással




Hozzávalók:


egy fej karfiol

liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj a kisütéshez 


A sajtmártás 


2 deci tej
2 kanál liszt
2 tojás sárgája
10 deka margarin
10-15 deka reszelt sajt

Elkészítés

A karfiolt megmostam, rózsáira szedtem és sós vízben 10-15 percig főztem. Amikor kihűlt sóztam és lisztbe, majd tojásba és végül morzsába forgattam és forró olajba szép aranybarnára sütöttem.

A tejbe tettem a lisztet és állandó keverés mellett a tűzön besűrítettem. A tűzről levettem, hozzákevertem a tojások sárgáját a margarint és végül a reszelt sajtot.forrás:http://www.otletkonyha.hu/receptek/egytaletelek/zoldseges-egytaletelek/rantott-karfiol-sajtmartassal/148/123/5893/