Rakott palacsinta
Hozzávalók:Kb. 20 kisütött palacsinta
1,5kg hús
20dkg sajt
500g tejföl
4-5 fej vöröshagyma

Bors
Piros paprika


Elkészítés:

Kisütöm a palacsintákat (ennek a receptjét nem írnám le). Kb. 4 merőkanálnyi tésztát félre teszek. A sajtot lereszelem.
A húst ledarálom, a hagymát üvegesre dinsztelem, majd beleteszem a húst és puhára főzöm a hagymával, közben sózom, borsozom és hozzáadom a piros paprikát.
Amikor kész és kicsit meghűlt, aprítóba teszem, hozzáadom a fele tejfölt és fele sajtot és pépesre aprítom. Megtöltöm a palacsintákat, de hagyok annyi húst, hogy a palacsinták tetejére maradjon 2x. Kivajazom a tepsit és 2 merőkanálnyi palacsintatésztát öntök bele.
Sorban leteszem a palacsintákat, majd a palacsinták tetejére húst kenek. Ismét jönnek a palacsinták erre a hús és ráöntöm a maradék tésztát. Lefedem a tepsit és mehet a sütőbe
200 fokon míg a felső tészta meg nem sül. Ekkor az alsó tészta még nyers, most kiveszem a sütőből és megkenem a tetejét tejföllel, most már nem fedem le a tepsit, megy vissza a sütőbe, tű próbáig sütöm tovább (alsó tésztát figyelve) a teteje nem fog megégni a tejfül miatt. Amikor kész, rászórom a maradék sajtot és visszateszem a sütőbe most már magasabb hőfokon, míg a sajt ráolvad. Kicsit meghűlve lehet jól felvágni. Tálaláskor még teszek a tetejére tejfölt.
Húsos rakott palacsinta