Nyúlpaprikás galuskával

Nyúlpaprikás galuskával


Hozzávalók:


 2 db nagyobb vagy 4 kisebb nyúlcomb
1 evőkanál zsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 kávéskanálnyi bors
1 dl tejföl
kevés pirospaprika


Elkészítés

A combokat kicsontozzuk, kockákra vágjuk, és sós-ecetes vízben 10 percig abáljuk. A zsírt felolvasztjuk, és beletesszük az apróra vágott hagymát, amit világosra pirítunk. Kevés vízzel felöntjük, és amikor már forr, megszórjuk pirospaprikával. Belerakjuk a húsdarabokat és annyi vízzel öntjük fel, hogy a húst ellepje. Lefedjük, és lassú tűzön főzzük.

Félfövésben megsózzuk és megborsozzuk. Legvégül pedig ráöntjük a fél doboz tejfölt, amivel egyszer átforraljuk. Galuskával, tésztával, makarónival vagy széles metélttel tálaljuk.forrás:http://www.otletkonyha.hu/receptek/husok/vadas-es-egyeb/nyulpaprikas-galuskaval/153/124/2134/