Kapros-citromos csuka sült főzőbanánnal recept

Kapros-citromos csuka sült főzőbanánnal



Hozzávalók:

1 db csukafilé
1 db zöld főzőbanán
1 db citrom
szalonna
kapor (friss vagy szárított)



elkészítés 


A csukát sütőben kb. 20 percig sütjük egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.
A szalonnát saját zsírján megpirítjuk, majd félretesszük.
A főzőbanánt (zöld, éretlen) megpucoljuk. (A főzőbanánt másképpen kell meghámozni, mint a normál banánt. Levágjuk a két végét, majd 3-4-szer hosszában bevágjuk, ezután könnyedén lehúzható a héja.)
A főzőbanánt felszeleteljük, majd megsütjük a szalonna zsírjában. A felszeletelt banánt addig sütjük, amíg aranysárgává válnak a darabok (kb. 3 perc), majd megfordítjuk, és megismételjük a műveletet.
A banánsütés után a zsírhoz hozzáadunk egy citrom levét, ízlés szerint kaprot és sót (lehetőség szerint himalája sót), majd ezzel lelocsoljuk a csukát, banánt és szalonnát.forrás:http://www.nosalty.hu/recept/kapros-citromos-csuka-sult-fozobanannal