Jugó krémes recept

Jugó krémes


Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:
25 dkg margarin
30 dkg liszt
2 tojás sárgája
csipet só
3 kanál hideg víz

Töltelék:


4 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg reszelt étcsokoládé
25 dkg darált dió
1 csomag sütőpor

Krém:
5 dl tej
2 csomag vaníliás puding
10 dkg cukor
5 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket.

A porcukort kikeverjük a tojások sárgájával, hozzáadjuk a reszelt étcsokit, a darált diót és a sütőport és a habbá vert tojásfehérjéket. A tepsibe belesimítjuk a nyers tésztalapot, majd rásimítjuk a tölteléket és együtt megsütjük.

Amíg a tészta sül elkészítjük a vaníliás krémet. Ehhez a pudingporokat cukorral és vaníliás cukorral tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínből habot verünk, megfelezzük és a felét belekeverjük a pudingba. Ha kisült a tészta kihűtjük, majd megkenjük a pudinggal. A puding tetejére tesszük a maradék tejszínhabot és az először megsütött tésztalapot.

Mivel a tészta megkeményedik, jobb ha még melegen bevagdossuk a tetejét, így könnyebb lesz szeletelni.

A tepsi mérete: 24×22 cm