Gombás ponty tésztaágyon

Gombás ponty tésztaágyon

Hozzávalók:
6 szelet ponty
30 dkg gomba
1 csokor petrezselyemzöld
fél citrom
2 dl tejföl
2 dl tejszín
10 dkg vaj
3-4 evőkanál liszt
50 dkg nagy-kocka tészta

őrölt fehér-bors
rozmaring
1 dl száraz fehérbor
Elkészítés:

A halszeleteket besózzuk, kissé állni hagyjuk, majd beleforgatjuk az 1-1 mokkáskanálnyi fehér borssal és rozmaringgal összekevert lisztbe, s a vajban kisütjük.

A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a vékonyra szeletelt gombát.

A tésztát sós vízben kifőzzük, tűzálló tálba tesszük, ráhelyezzük a kisütött halszeleteket, majd a gombát, s megszórjuk az összevagdalt petrezselyemmel.

A vajas lábasban összekeverjük a tejfölt, a tejszínt, a bort, 1 kávéskanálnyi sót, egy-egy késhegynyit a fűszerekből, és az ételre öntjük.

Tálalás előtt a sütőben átforrósítjuk.Forrás:
A receptet Losonczi Imréné küldte. Köszönjük!