Gombás csirkebecsinált




Hozzávalók



 1 kg csirke
1 apróra vágott hagyma
25 g vaj
250 ml száraz fehér bor
tárkony
rozmaring
bazsalikom
kakukkfű
1 babérlevél
1 kiskanál citromlé
75 ml tejszín
3 evőkanál friss petrezselyem
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olívaolaj
200 g gomba
0,5 l húsleves
só, bors ízlés szerint



 Nagyon könnyen elkészíthetik a kezdők is. A sütőt előmelegítjük 180○C fokra.

Miután megmostuk a csirkét, papírtörlővel megszárítjuk.

Egy serpenyőbe teszünk olajat és a fél vajat majd bele tesszük a csirkét. Nagy lángon addig pirítjuk míg szép barna színt nem kap (közben kevergetjük).

Miután kész van kivesszük egy olyan tálba amit a sütőbe is tehetünk. A serpenyőben hagyjuk a levet amiben a csirke sült.

Lisztet teszünk a serpenyőben hagyott lére, majd hozzáadjuk a bort és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a húslevest és felkaparjuk a serpenyő alján maradt sült maradékokat. Majd hozzáadjuk a fűszereket, citromlevet, sót, borsot ízlés szerint és felforraljuk folyamatos keverés alatt. A besűrűsödött mártást a csirkére öntjük és betesszük a sütőbe egy órára.

Abban a serpenyőben amiben a csirkét megpirítottuk, felolvasztjuk a vajat amihez hozzáadjuk a hagymát és a gombát. Folyamatosan kevergetjük amíg megpirul. Ezt is a csirkére öntjük majd ismét a sütőbe helyezzük egy fél órára vagy amíg a csirke kész nem lesz.

Végül a csirkéhez hozzáadjuk a tejszínt és a friss petrezselymet.forrás:http://www.otletkonyha.hu/receptek/husok/szarnyasok/gombas-csirkebecsinalt/158/124/115/