Gazdag parasztreggeli recept


Gazdag parasztreggeli

 

Hozzávalók:

3 szelet bacon (-3 szeletelt)
200 g vörös-bab (konzerv)
1 közepes fej lila-hagyma
10 dkg kolbász
4 db tojás
10 dkg cheddar sajt
0.5 db piros kaliforniai paprika
30 dkg leveles tészta (két lap)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál napraforgó olaj (a formák kikenéséhez)


elkészítés 


A bacont csíkokra vágjuk és serpenyőben elősütjük.
Rádobjuk a felszeletelt lila-hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és az apró kockára vágott paprikákat.
Megpároljuk az egészet és hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, kevés só és bors.
2 db téglalap alakú kerámia edényt kiolajozunk
A leveles-tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk bélelni a formánkat és még egy kicsit a szélein lelógjon.
Beletöltjük az elkészített ragut és megszórjuk vastagon a reszelt sajttal.
Két kis mélyedést készítünk a töltelékbe és ide ütjük a tojásokat.
Ráhajtjuk a tésztát, de ne fedje be teljesen, és 200-220C fokos sütőben kb.10-15 percig sütjük.