Fűszeres meggyleves recept

Fűszeres meggyleves


Hozzávalók 6 adaghoz:

1000 g magozott meggy
ízlés szerint nádcukor (kb. 200 g)
TIPP: cukorbetegeknek, diétázóknak xilit vagy eritrit, de azokat nem lehet karakterizálni
2 db szegfűvirág
1 közepes rúd fahéj
½ csillagánizs
1 citrom
1 narancs
3 ek sötét balzsamecet
300 ml tej vagy laktózmentes tej, vagy kókusztej
1,5 ek kukoricakeményítő



Egy fazekat felteszünk a tűzre.
Beleöntünk kevés vizet és beleszórjuk a cukrot.
A cukrot karamellízaljuk, miközben hozzáadjuk a száraz fűszereket (fahéj, csillagánizs, szegfűvirág).
A citromot és a narancsot lehámozzuk, a vékony héj részeket a fűszeres alapra tesszük.
Felöntjük vízzel, felforraljuk.
Végül narancs- és citromlével, valamint balzsamecettel ízesítjük.
A forró fűszeres szirupba tesszük a magozott meggyet, és 1-2 percet főzzük, nem többet.
A keményítőt kikeverjük a tejjel, vagy tejpótlóval, erre öntünk egy merőkanállal a forró szirupból, elkeverjük (hőkiegyenlítés), majd ezt visszacsorgatjuk a levesbe.
1-2 perc alatt beforraljuk, majd levesszük a tűzről, és kihűtjük.