Francia hagymaleves cipóban

Francia hagymaleves cipóban

Hozzávalók:


50 dkg hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
2 dl száraz fehérbor
1 liter alaplé
4 kis cipó
8 szelet sajt



Elkészítés:


1. A hagymát vékonyan felszeleteljük, vajon nagyon lassan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A száraz fehérborral felöntjük, szép lassan főzzük, sózzuk, borsozzuk. Az alaplével felöntjük, felforraljuk, és még 10-15 percet főzzük.

2. A kerek cipók tetejét levágjuk, kibelezzük. A kalapokra sajtszeleteket helyezünk, és berakjuk őket az előmelegített sütőbe, a kibelezett cipókkal együtt. 160 C-on 10-15 perc alatt megpirítjuk. Így a cipók nem szívják majd fel olyan gyorsan a levest.

3. A megpirult cipókba merjük a meleg levest, és a sajtos cipókalappal tálaljuk.
Forrás:http://www.mindmegette.hu/francia-hagymaleves-cipoban.recept